Forfattersamtale på Lysebu – Beinir Bergsson og Erik Skyum-Nielsen – 21.september

19. september 2023

Fondet for dansk-norsk samarbeid har gleden av å invitere deg til en litterær kveld på Lysebu, hvor den anerkjente færøyske poeten Beinir Bergsson vil være i samtale med litteraturprofessor Erik Skyum-Nielsen.

Beinir Bergssons diktsamling «Solhaven» ble utgitt i 2022 og har markert seg som et bemerkelsesverdig verk i færøysk litteratur. Disse vakre tekstene dyrker historier om begjær og kjærlighet mellom menn i hjertet av det færøyske landskapet. Diktene beskriver en solfylt hage høyt oppe i fjellene, der gresset vokser både som hår på brystet og utenfor vinduet. De er dypt personlige, rike på ømhet og sanselighet, samtidig som de drømmer om fellesskap – med familien, bosetningen og den naturlige verden.

Solhaven

«Solhaven» utforsker temaer knyttet til skeiv kjærlighet og dens lokale og vidtrekkende implikasjoner, og diktene er en sterk respons på Færøyenes kjente utfordringer knyttet til homofobi.

I 2022 ble Beinir Bergssons «Solhaven» nominert til Nordisk råds litteraturpris fra Færøyene. Diktsamlingen er oversatt til dansk av den anerkjente litteraturprofessoren Erik Skyum-Nielsen, som underviser ved Københavns Universitet. Han vil 21.september lede en samtale med Bergsson om hans verk.

Vi inviterer deg til å delta på denne spennende samtalen, som vil finne sted på Lysebu hotell og konferansesenter kl. 19.30 – 20.30.

Arrangementet er åpent for alle og gratis.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!