GOURMETAFTEN 13. oktober

19. september 2023

Årets høst er kommet, og med den bringer den en fortryllende palett av farger, smaker og dufter. Det er en tid for å omfavne naturens overflod og feire sesongens rikeste gaver. Vi inviterer deg til å bli med på en kulinarisk reise som hyller høstens høydepunkter, med et spesielt fokus på den ydmyke, men allsidige beten.

Vår bete- og høstinspirerte meny er en hyllest til de varierte variasjonene av beter, som gir en unik dybde og kompleksitet til hvert måltid. Hvert rett er nøye sammensatt for å vekke sansene dine og fremkalle følelsen av høstlig magi.

Meny

 

Amuse bouche

 

Rødbete Blini

En kunstnerisk blini laget med den naturlige rødfargen fra rødbeter. Kronet med posjert vaktel egg, delikat Sturgeon kaviar, rømme og sprø chiogga chips.

 

Trefarget bete carpaccio

En fargerik symfoni av beter i carpaccio-form, inspirert av høstens palett. Akkompagnert av fenalår, chevre krem og honning-hasselnøtter for en harmoni av smaker og teksturer.

 

Smørstekt Piggvar og hvitbete

Smørstekt piggvar, en høstens skatt, serveres med en kremet hvitbete puré. Toppet med ristet pekan og trøffel for en umami-rik opplevelse, mens grønnkålen gir en frisk kontrast. Alt badet i en rik kremet trøffelsaus.

 

Andebryst og gulbete terrine

Sødmefylt andebryst og gulbete terrine, inspirert av høstens smaker. Nytes med portvinsposjert pære og en forførende rødbete- og pærepuré. Servert med en delikat portvinsaus som binder sammen smakene.

 

Rødbete svamp

En eksklusiv rødbetekreasjon som avslutter måltidet med eleganse. Fullført med mørk sjokolade cremaux, forfriskende rødbetsorbet, samt kokosnøttgele og chips for spennende teksturer.

 

Petit fours

 

Vi ønsker deg velkommen til en minneverdig og smakfull høstopplevelse!

Pris:

  • 2495 kroner per person
  • Inkludert : Aperitiff, Amuse bouche, 5-retters middag med vinpakke og Petit fours

Påmelding:

På e-post til resepsjon@lysebu.no

Påmeldingsfrist 9. oktober