Kjøkkenhagen

Lysebus kjøkkenhage

Hver dag serverer Lysebus kjøkken retter med grønnsaker og urter høstet i egen kjøkkenhage. Våre gjester er selvfølgelig hjertelig velkommen til å besøke hagen og se hva som kan havne på kveldens tallerken. Vi bruker de beste råvarene sesongen har å tilby, og varierer menyene etter årstidene. Grunntonen er den nordiske maten, med ekte og naturlige råvarer.

Grønt fokus

Lysebus nærhet til naturen gir oss anledning til å gjøre det beste for våre gjester når det gjelder mat gjennom det som dyrkes i kjøkkenhagen og det som høstes av sopp, bær og blader fra skogen rundt Lysebu. Vi serverer sunn, økologisk og lokalprodusert mat til våre gjester og har tro på «fra jord til bord» tankegangen – alt ligger til rette for oss med vår naturskjønne eiendom. Å ha grønt fokus handler også om å forvalte ressursene på en ansvarlig måte og å ta miljøansvar i praksis, slik som å være Miljøfyrtårn. På Lysebu har vi omsorg for jorden og gjør det vi kan for å skape minst mulig avtrykk. Derfor komposterer vi også matavfall, som igjen blir brukt som næringsrik jord i vår kjøkkenhage.

Dette dyrker vi

På Lysebu dyrker vi alt fra ramsløk til tomat, jordskokk, blomsterkarse, sukkerert og rips. Utvalget av urter og grønnsaker varierer fra sesong til sesong, men alt brukes av våre kokker på kjøkkenet og havner på våre gjesters tallerken. Når Lysebus kjøkkensjef setter opp sesongens meny baserer han det på hva vi har tilgjengelig i kjøkkenhagen. Gjestene våre er selvfølgelig også hjertelig velkomne til å smake, se og føle på råvarene de finner på bruket – eller bare ta seg en kaffe på den lune terrassen i kjøkkenhagen vår.

Biene på Lysebu

På Lysebu har vi rundt 200 000 faste beboere som leverer nydelig honning til vårt frokostbord. Du finner bikubene våre i kjøkkenhagen og har du noen spørsmål så still de gjerne til resepsjonssjefen – vår helt egne birøkter.