Afternoon tea

Afternoon tea
Afternoon tea

Afternoon Tea

Nyt ettermiddagsroen på Lysebu med Afternoon Tea. Rykende varm te, deilige petit four, sandwicher og scones. Våre kokker tryller fram den gode engelske følelsen. Topp det hele med et glass champagne.

 

Afternoon Tea

Vi serverer vår egen tolkning av den britiske tradisjonen Afternoon tea i våre hyggelige stuer. Sammen med utsøkt te fra Le Palais Des Thés serverer vi per person:

  • Helt øverst: Et utvalg deilige makroner og petit four
  • Midten: Søte og salte scones med pisket Rørosrømme og hjemmelaget syltetøy. 
  • Nederst: Brioche, terte og dansk røgbrød med lekkert pålegg.
  • Prisen er 535,- per person

Afternoon tea serveres fredag og lørdag, kl 13.00 og kl 14.00.

Må bestilles senest torsdag kl 12.00 samme uke. Det lar seg dessverre ikke å tilpasse til matallergier og matintoleranser. Velg da heller fra vår a la carte meny. 

Velkommen til en velsmakende ettermiddag på Lysebu!

Afternoon tea på Lysebu- en historisk og smakfull opplevelse i naturskjønne omgivelser

Afternoon tea er en britisk tradisjon som har eksistert siden 1800-tallet og startet som et måltid mellom lunsj og middag. I dag er afternoon tea blitt mer som en hyggelig og sosial begivenhet hvor det nytes et deilig og eksklusivt måltid sammen med nære og kjære. Afternoon tea på Lysebu vil, med sin egen tolkning av den britiske tradisjonen, gi deg en opplevelse du sent vil glemme.

Ta turen til fjellet med t-banen fra Oslo sentrum

En liten svipptur med T-banen fra Oslo sentrum tar deg vekk fra byens larm og leven og opp i høyden til fantastisk natur midt i Nordmarka. På Voksenkollen, 500 meter over havet, finner du Lysebu, en perle plassert midt i naturskjønne omgivelser. Med bygninger fra tidlig 1900-tallet som omkranser et vakkert tun stiger du inn i et stort stykke historie og entrer noe som kan minne om en nydelig norsk kongsgård.

På Lysebu serveres afternoon tea i en av de mange flotte og historiske stuene som er en opplevelse i seg selv. Her kan du nyte en hyggelig stund i helt spesielle og unike omgivelser. Med nærhet til naturen og kort vei til sentrum kan du gå fra hektiske omgivelser til naturskjønne omgivelser på et lite øyeblikk. Fra asfalt til natur med fuglekvitter og sjelero blir dette garantert en helt spesiell opplevelse.

Fat med de lekreste småretter

Lysebu er kjent for sitt fantastiske kjøkken og opplevelsen med afternoon tea er intet unntak. Her får du servert de lekreste småretter som er en fryd for øyet. Her kommer det tradisjonelle og kjente fatet fylt med ulike retter, lekkert anrettet etter alle kunstens regler. Du kan vente deg små delikatesser som macroner, smørbrød og scones med pisket rørosrømme og hjemmelaget syltetøy.

Til afternoon tea hører det også med te og på Lysebu får du den eksklusive teen fra Le Palais Des Thés. Hele opplevelsen toppes selvsagt med en nøye utvalgt champagne, bedre blir det ikke.

Lysebu tar deg med inn i en verden som virkelig gir deg den engelske følelsen, men også med en egen tolkning tilpasset hotellets mangeårige historie. Flere av de små rettene har sin inspirasjon fra det danske kjøkkenet og med råvarer hentet fra egen hage.

Fra jord til bord

Lysebu er kjent for sin nærhet til naturen og sin nydelige hage. Her dyrkes det urter og grønnsaker i kjøkkenhagen og det er kort vei fra jord til bord. Alt som dyrkes og fremstilles brukes på kjøkkenet, til glede for alle som ser frem til en kulinarisk opplevelse. Hagen på Lysebu er faktisk så populær at det i disse dager er etablert et eget hagelag for alle i lokalmiljøet som har en ekstra forkjærlighet for det som både blomstrer og gror. På Lysebu fremstilles det også egen honning fra de mange biene som får et hjem med tilgang til blomster og nektar sesong etter sesong.

Servering av afternoon tea

Afternoon tea serveres fredag og lørdag fra klokken 13.00 til 15.00. Husk å bestille bord før ankomst, senest torsdag kl 15.00. Det kan fort bli rift om plassene så det kan lønne seg å være ute i god tid.

Det kan være greit å merke seg at rettene som serveres under afternoon tea ikke er tilrettelagt for allergikere eller matintoleranse, men det er fullt mulig å bestille fra ala carté menyen hvis du ønsker det.

Lysebu- den ekstraordinære opplevelsen

Lysebu har mer å by på enn sin vakre beliggenhet. Her finner du også en deilig velværeavdeling som garantert kommer til å gi deg fornyet energi. Er du kunstinteressert, kan du glede deg over hotellets unike samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter som har en stor kunstutstilling på Lysebu, i tillegg til hotellets egen kunstutstilling. Du kan fritt vandre rundt og nyte dette galleriet som er en perfekt avslutning på en fantastisk opplevelse med afternoon tea.

Fra by til natur med afternoon tea

Afternoon tea har vokst seg frem som en populær trend og det er ikke uten grunn. Selv om vi i dag ikke har samme behovet for mellommåltid mellom lunsj og middag, er det like fullt en kjærkommen opplevelse i livets ellers så travle dager.

Med afternoon tea på Lysebu kan du sørge for både en bytur i Oslo og en tur i Norges vakre natur, alt på samme dag. Ta T-banen fra sentrum og gå av i naturskjønne omgivelser og la roen senke seg. Ta gjerne turen opp i god tid før mat og drikke serveres, så kan du bruke tiden på å utforske det sjarmerende området.

Velkomment til afternoon tea på Lysebu