Kunst på Lysebu

Kunst på Lysebu


Opp igjennom årene er det samlet mye kunst i form av malerier, tegninger og statuer som pryder lokalene på Lysebu. Har du interesse for kunst vil du nyte å vandre rundt i lokalene våre og oppdage både den ene og andre, mer eller mindre, kjente kunstner. For eksempel finner du skulptur av Dyre Vaa, og restauranten vår, Skogstuen, er oppkalt etter Per Kirkebys maleri som er malt til vår restaurant. Denne delen av restauranten prydes kun av Per Kirkebys kunst.

Hennie Onstad kunstutstilling på Lysebu

Fra fjord til fjell

Et møte mellom eventyrslottet i skogen og kunstsenteret ved fjorden har ført til at verk fra Henie Onstads kunstsamling vises på Lysebu. Samarbeidet er unikt i sin karakter og har ført til at Lysebu er et permanent utstillingssted for kunst deponert fra Henie Onstad.

Lysebu er først og fremst et sted for møter mellom mennesker og Henie Onstad et sted for møter med kunsten. Ved å forene disse to, inviterer vi til en inspirerende opplevelse for våre gjester. Det er lagt størst fokus på nordiske kunstnere, med sterkt innslag av danske. Vi inviterer deg til å se etter kunst av f.eks. Jan Groth, Ulf Valde Jensen, Carl Nesjar, Kjell Nupen, Zdenka Rusova, Inger Sitter, Kåre Tveter, Jakob Weidemann, Daginn Werenskiold, Sverre Wyller, Per Inge Bjørlo og mange, mange fler.