Vinkjeller

Lysebus vinkjeller

Vinkjelleren, som tidligere var en gammel brønn, ble bygget om og har nå perfekte lagringsforhold for årgangsviner. Her lagres 4500 flasker med kvalitetsvin – hovedsakelig fra Europa. Vinkjelleren er tilknyttet en vinstue hvor vi kan tilby diverse vinsmakinger.

Om vinkjelleren

Vinkjelleren på Lysebu, som tidligere var en gammel brønn, ble bygget om og har nå perfekte lagringsforhold for årgangsviner. Her lagres 4500 flasker med kvalitetsvin – hovedsakelig fra Europa. På vårt vinkart finner du en oversikt over all vinen på Lysebu og er du interessert tar vi deg gjerne med for en omvisning i vinkjelleren.

Vinsmaking

Lysebu har ansatte med betydelig vinkompetanse. Vi tilbyr vinsmaking av viner fra Lysebus vinkjeller med våre sommelierer, som til enhver tid holder seg oppdatert på hva som skjer i vinens verden. Vinsmaking passer for grupper fra 8-25 personer og varer va. 1 time. Det finnes utallige nivåer innen vin, vi har valgt å tilby tre ulike konsepter innen vinens verden. Les mer om vinsmaking her.

  • Hverdagsvin: kr 690,- pr person
  • Lørdagsvin: kr 890,- pr person
  • Festvin: kr 1190,- pr person

I hver kategori er det mulig å velge hvitt, rødt eller musserende/Champagnesmaking.

Omtale

Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har siden 2005 kåret vår vinkjeller til en av verdens beste, og gitt Lysebu karakteren «Best of Award of Excellence». Kåringen er vinens svar på Michelin-guiden over verdens restauranter. Lysebu deler denne utmerkelsen med 876 restauranter verden over.