Lysebu solnedgang

Om Lysebu

Lysebus historie er tuftet på verdier som generøsitet, takknemlighet og omtanke. Disse verdiene sitter i veggene og inspirerer oss hver eneste dag.

Lysebus historie

Under andre verdenskrig samlet det danske folk inn store summer for å sende mat til Norge. Det ble delt ut flere tusentalls matpakker over hele landet - Norgeshjelpen sendte daglig hele 22 tonn matvarer fra Danmark til Norge under krigen.I 1945 stod det igjen 13 millioner kroner fra innsamlingen i Danmark. Disse pengene la grunnlaget for Fondet for dansk- norsk samarbeid. Som takk for hjelpen under krigen, ga Norge Lysebu i gave til Fondet. Lysebu ble i sin tid tegnet av den kjente arkitekten Magnus Poulsson, som skapte et miljø preget av norsk tradisjon tilbake til embetsmanngårdene på Østlandet, eller kongsgårdene i eventyrene. Tanken bak å gi Lysebu i gave til Fondet var at dansker skulle kunne reise til Norge og oppleve norsk kultur.Denne historien forteller om verdiene som Lysebu er tuftet på, verdier som sitter i veggene og som inspirerer oss hver dag: Generøsitet, takknemmelighet og omtanke.
Lysebus historie
Fondet på Lysebu

Fondet

Lysebu er landets fremste arena for formidling av dansk kultur i Norge. Hvert år arrangerer Fondet for dansk- norsk samarbeid en rekke åpne arrangementer på Lysebu. Her settes fokus på et aktuelt tema som har en kulturell, kunstnerisk eller samfunnsrelatert dimensjon. Arrangementene kan være alt fra konserter og teaterstykker til forfattertreff og foredrag – og det koster ingenting å delta.

Bærekraft

Lysebu har vært stolt Miljøfyrtårn siden 2012 og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Det du gjør i dag har stor betydning for virksomhetens konkurransekraft i årene fremover. Det handler om å forvalte ressursene på en ansvarlig måte og å ta miljøansvar i praksis. Skal man ta et større miljøansvar så vil dette også kunne merkes av forbrukeren – forhåpentligvis på en positiv måte. Lysebu var det første hotellet i Oslo (og det andre i Norge) som kunne tilby Grønn konferanse. Også på kjøkkenet tenker vi bærekraft. Vi har tro på «fra jord til bord» tankegangen, og alt ligger til rette for oss med vår naturskjønne eiendom. Vi ønsker hele tiden å videreutvikle vårt matkonsept – ikke bare fordi det er trendy, men vi har tro på at dette vil gjøre oss bedre rustet i kampen om dagens gjester. Vi har i dag bygget opp et drivhus med stor kjøkkenhage, og komposterer matavfall slik at vi kan produsere god fruktbar jord.
Miljø og bærekraft
Stemning stabburet på Lysebu

Praktisk informasjon

Inn- og utsjekking:
  • Innsjekking: kl. 15:00
  • Utsjekking: kl. 11:00 (søndager kl. 18.00)
Servicetilbud:
  • Trådløst internett
  • 24 timers resepsjon
  • Gavebutikk
  • Kunst utstilling
Alle rom har trådløst internett og RÅ Organic Skincare-produkter. Lysebu har ellers en døgnbemannet resepsjon, gavebutikk, kunstutstilling, velværeavdeling og en av Norges beste vinkjellere. Hotellet har også to brann pute alarmer for hørselshemmede fra Agrippa, GeoFire - alarmen legges under puten, og vibrerer ved en eventuell brann alarm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

crossmenu