Spørsmål og svar vi ofte møter i forbindelse med bryllup

8. juli 2023

Bryllup FAQ

Det er mye som skal på plass når man skal gifte seg og det er mange detaljer å tenke på. For å gjøre det litt enklere for dere som brudepar, har vi samlet de spørsmålene vi oftest møter.

Overnatting:

 • Kan gjestene overnatte?

Deres gjester er velkomne til å overnatte hos oss, vi kan reservere rom og holde av disse frem til 6 uker før deres selskap. De rommene som da ikke er bekreftet booket vil bli frigitt. Dere får en egen kode slik at gjestene kan kontakte oss når de ønsker å booke sine rom.

 •  Må gjestene overnatte?

For selskap i Utsikten og Kavalersalen er det et krav om minimum10 overnattingsrom.

 • Overnatting for brudeparet. 

Til brudeparet tilbyr vi Lysebusuiten eller av juniorsuitene, avhengig av hvilket lokale bryllupsfesten holdes i. Det er mulig å ha dette rommet allerede fra fredag.

 •  Innsjekk og utsjekk.

Innsjekk fra kl 15.00 og utsjekk innen kl. 11.00, sen utsjekk for brudepar kl 13.00. Øvrige gjester kan be om tidlig inn sjekk/sen utsjekk mot et tillegg på kr 250,- pr. rom.

 • Velværeavdeling:

Alle boende gjester har gratis adgang til vår velværeavdelingVår egen massør, Reidun Løvstuen, tilbyr massasje. Den kan du bestille her: Massasje

 • Ølbrygging

Lysebu bryggeri inviterer dere til å brygge deres eget øl til bryllupet. Dette kan dere f.eks servere gjestene egetbrygget øl mens de venter på brudeparet som er til fotografering. Les mer her: Ølbrygging

 • Parkering

Vi har stor utendørs parkeringsplass. 3 timers gratis parkering – utover det kr 30,- per time og kr 160,-  per døgn. Vi har 7 ladepunkter – kr 200,- per lading.

 •  Er det mulig å ha vielse på Lysebu?

Dere kan bestille ekstra lokale inne eller ute til selve vielsen. Vi har flere nydelige muligheter. Vigsler ordner brudeparet med selv.

 •  Våre Selskapslokaler:

Utsikten 70-108 gjester

Kavalersalen 40-80 gjester

Skogstuen 30-60 gjester

Weidemannsalen 20-35 gjester

Biblioteket inntil 16 gjester, men vi anbefaler maks 14

Lokalleie varierer i forhold til type lokale og antall gjester.

Er dere færre en minimumsantallet, vil dere bli belastet for de «manglende» gjestene.

 • Bordekorasjon

Bordene dekkes med hvit duk, alt av bestikk, servise og glass fra oss. Det dekkes også telysholdere eller sølv kandelabere med hvite lys fra oss. Blomster, bordkort, kuvertmenyer, bordplaner etc. ordner dere selv, men spør oss om dere ønsker tips om gode leverandører. Blomsteroppsatser og buketter må leveres ferdig oppsatt/buntet. Vi er behjelpelig med å sette alt opp på bordene, forutsatt at alt materiell er levert oss senest kl. 16.00 dagen før selskapet.

 • Annen dekor i lokalet

Frittstående dekor må dere gjerne medbringe, men av hensyn til interiøret, ber vi om at ingenting henges opp eller festes i tak/vegg.

 • Åpningstider

Baren stenger kl. 01.30 og lokalene stenger kl. 02.00. Vil dere feste lenger? -det er fullt mulig mot et tillegg, og vurder da også å bestille nattmat.

 • Teknisk utstyr

Det er mulig å benytte lerret og prosjektor etter avtale. Mikrofon er tilgjengelig i de største salene våre, Utsikten, Skogstuen og Kavalersalen. Det er også mulig å koble til egen iPad, mobil, pc til vårt anlegg. Dette er kostnadsfritt.

 • Kan vi ha DJ?

Ja, dette bestiller dere selv og DJ kan stort sett rigge seg til i pausen når personalet vårt rydder og gjør klar til dans og party etter at middagen er ferdig.

 Vi har gode samarbeidspartnere for musikk, lyd og lys om dere ønsker tips.

 • Er det lov å bruke konfetti?

Konfetti skaper utfordringer, så vi tillater ikke bruk av dette, hverken inne eller ute. Overtredelse vil medføre et gebyr på kr. 5000,-.

 Servering:

 • Er det lov å ha med egne kaker?

Valg av kake fra vårt konditori.

Ønsker dere å ha med bryllupskake fra en annen leverandør kan dere det mot et serveringsgebyr  på 75,- kr per pers.

Dere kan ta med egne kaker til selskapet mot et serveringsgebyr  på 50,- kr per pers. samt et eventuelt monteringsgebyr på kr 750,-. Kaker merkes med navn og serveringslokale.

 •  Er det lov å ha med egen alkohol, snacks eller godteri?

Det er ikke anledning til å medbringe annet drikke eller mat enn avtalte kaker. Snacks, nøtter, macroner, petite four el kan bestilles fra vårt konditori.