A la carte meny

En smakfull reise

Serveres fra kl. 18:00 til kl. 20:30 (siste bestilling)

Danske smørbrød serveres fra kl 08:00 – 20:30.

Lysebu har en lang og stolt historie som strekker seg tilbake til 1945, da stedet ble gitt som en gave fra Norge til Danmark som takk for deres humanitære hjelp under andre verdenskrig. Siden den gang har Lysebu vært et symbol på vennskapet mellom våre to nasjoner. Vi har alltid hatt en dyp respekt for de danske mattradisjonene, og dette gjenspeiles i vår A La Carte meny. Vi henter inspirasjon fra det danske kjøkkenet, samtidig som vi omfavner det beste av norske råvarer og kulinariske teknikker.

Delikate danske smørbrød

Utforske det autentiske med hjemmebakt dansk rugbrød.

________________________________________________________________________________

Stjerneskudd

Panert torsk toppet med håndpillede reker, remulade, syltet rødløk og en frisk skive sitron. Et dansk festmåltid på rugbrød, like elegant som det er smakfullt.

(Allergener: Gluten, Egg, Skalldyr)

Pris 225 NOK

Roastbeef

Mør roastbiff servert med vår klassiske potetsalat, frisk dansk karse og syltet, sprø knax-agurk. En robust klassiker med perfekt balanse mellom salt, syrlig og kremet.

(Allergener: Gluten, Melk, Sennep)

Pris 215 NOK

Norsk Brie

Kremet brie fra Tine, servert med tomat- og vaniljemarmelade, frisk salat og ristede mandler. En utsøkt balanse mellom sødme, silkemyk ost og rike, nøtteaktige toner.

(Allergener: Gluten, Melk, Nøtter)

195 NOK

hovedretter

Dykk ned i vår hovedrettmeny og la deg forføre av eksklusivitet og kulinarisk mesterverk. Hver rett er et kunstverk skapt med lidenskap og grundighet, og hver bit lover en smakssymfoni som vil etterlate deg ønskende mer.

_____________________________________________________________________________

Tartar av storfe

Trøffelkrem, potetchips, syltet løk og vellagret 15 måneders Jarlsberg. En rett med rå kraft, kremet dybde og sprø kontraster.

(Allergener: Egg, Selleri, Melk – Jarlsberg er laktosefri, men ikke melkefri)

Pris: 255 NOK

Rødbetsalat med chevre

Ferske beter, honningvinaigrette og rotfruktschips. Friskt, sødmefullt og perfekt balansert mot den syrlige Chevre.

(Allergener: Sennep, Selleri – Chevre er melk- og laktosefri)

Pris: 245 NOK 

Bakt fjellørret

Svartkål, norske erter, dill og kremet blåskjellsaus. Denne delikate fjellfisken frembringer grønne toner og en rik, mineralsk saus.

(Allergener: Fisk, Selleri, Bløtdyr – Sausen er laktosefri, men ikke melkefri)

Pris: 395 NOK

Misobakt spisskål

Puffet byggryn, sopp, asparges og miso-soyabouillon. En dyp, plantebasert rett med rik umami.
Smaken balanseres av nyanser fra fermentering og røstede elementer.

(Allergener: Selleri, Gluten, Soya – Retten er glutenfri om man fjerner byggryn)

Pris: 325 NOK

Pepperbiff

Ovnsbakte grønnsaker, pommes frites og kremet peppersaus. En dristig og mettende klassiker med rik, fyldig smak.

(Allergener: melk, selleri)

Pris: 495 NOK

Søte avslutninger fra vår konditor

Forseggjorte nytelser fra vår konditor inviterer deg til å avslutte din gastronomiske reise med en symfoni av smaker og eleganse.

________________________________________________________________________________

Vaniljerand

Markjordbær, mørk sjokolade og sitronmelisse.
En silkemyk klassiker med sødme, friskhet og et hint av bitter sjokolade.

(Allergener: Melk, Nøtter – kan ikke bli laktosefri)

Pris: 165 NOK

Mandelbrûlée

Mandelganache, rabarbrasorbet og syltet rabarbra.
Fyldig og nøtteaktig med syrlige kontraster fra sorbet og sylt

(Allergener: Nøtter, Egg, Sulfitter – kan ikke bli eggfri).

Pris: 155 NOK

_____________________________________________________________________________________________________________

Velkommen til en smakfull reise gjennom vår utsøkte meny. Vi inviterer deg til å nyte våre håndplukkede delikatesser og kulinariske mesterverk, nøye tilberedt for din gastronomiske nytelse.
Vi gleder oss til å servere deg med lidenskap og hengivenhet.

Allergener:

M-Melk/Laktose, G-Gluten, S-Skalldyr, E-Egg, P-Peanøtter, SO-Soya, F-Fisk, C-Selleri, Se-Sennep, B-Bløtdyr, Sf-Sesamfrø, SU-Sulfitter, L-Lupin, Hv-Hvete, By Bygg, Sp-Spelt, Ha-Hasselnøtt, Va-Valnøtt, Pi-Pistasjenøtt, N-Nøtter, Ha-Havre, Ru-Rug, Em-Emmer, Ku-Kumelk