En smakfull reise
Serveres fra kl. 18:00 til kl. 20:30 (siste bestilling)
Danske smørbrød serveres fra kl 08:00 – 20:30.
Lysebu har en lang og stolt historie som strekker seg tilbake til 1945, da stedet ble gitt som en gave fra Norge til Danmark som takk for deres humanitære hjelp under andre verdenskrig. Siden den gang har Lysebu vært et symbol på vennskapet mellom våre to nasjoner. Vi har alltid hatt en dyp respekt for de danske mattradisjonene, og dette gjenspeiles i vår A La Carte meny. Vi henter inspirasjon fra det danske kjøkkenet, samtidig som vi omfavner det beste av norske råvarer og kulinariske teknikker.
Delikate danske smørbrød
Utforske det autentiske med hjemmebakt dansk rugbrød.
________________________________________________________________________________
Stjerneskudd
Panert torsk toppet med håndpillede reker, remulade, syltet rødløk og en frisk skive sitron. Et dansk festmåltid på rugbrød, like elegant som det er smakfullt.
(Allergener: Gluten, Egg, Skalldyr)
Pris 225 NOK
Roastbeef
Mør roastbiff servert med vår klassiske potetsalat, frisk dansk karse og syltet, sprø knax-agurk. En robust klassiker med perfekt balanse mellom salt, syrlig og kremet.
(Allergener: Gluten, Melk, Sennep)
Pris 215 NOK
Norsk Brie
Kremet brie fra Tine, servert med tomat- og vaniljemarmelade, frisk salat og ristede mandler. En utsøkt balanse mellom sødme, silkemyk ost og rike, nøtteaktige toner.
(Allergener: Gluten, Melk, Nøtter)
195 NOK
hovedretter
Dykk ned i vår hovedrettmeny og la deg forføre av eksklusivitet og kulinarisk mesterverk. Hver rett er et kunstverk skapt med lidenskap og grundighet, og hver bit lover en smakssymfoni som vil etterlate deg ønskende mer.
_____________________________________________________________________________
Tartar av storfe
Trøffelkrem, potetchips, syltet løk og vellagret 15 måneders Jarlsberg. En rett med rå kraft, kremet dybde og sprø kontraster.
(Allergener: Egg, Selleri, Melk – Jarlsberg er laktosefri, men ikke melkefri)
Pris: 255 NOK
Rødbetsalat med chevre
Ferske beter, honningvinaigrette og rotfruktschips. Friskt, sødmefullt og perfekt balansert mot den syrlige Chevre.
(Allergener: Sennep, Selleri – Chevre er melk- og laktosefri)
Pris: 245 NOK
Bakt fjellørret
Svartkål, norske erter, dill og kremet blåskjellsaus. Denne delikate fjellfisken frembringer grønne toner og en rik, mineralsk saus.
(Allergener: Fisk, Selleri, Bløtdyr – Sausen er laktosefri, men ikke melkefri)
Pris: 395 NOK
Misobakt spisskål
Puffet byggryn, sopp, asparges og miso-soyabouillon. En dyp, plantebasert rett med rik umami.
Smaken balanseres av nyanser fra fermentering og røstede elementer.
(Allergener: Selleri, Gluten, Soya – Retten er glutenfri om man fjerner byggryn)
Pris: 325 NOK
Pepperbiff
Ovnsbakte grønnsaker, pommes frites og kremet peppersaus. En dristig og mettende klassiker med rik, fyldig smak.
(Allergener: melk, selleri)
Pris: 495 NOK
Søte avslutninger fra vår konditor
Forseggjorte nytelser fra vår konditor inviterer deg til å avslutte din gastronomiske reise med en symfoni av smaker og eleganse.
________________________________________________________________________________
Vaniljerand
Markjordbær, mørk sjokolade og sitronmelisse.
En silkemyk klassiker med sødme, friskhet og et hint av bitter sjokolade.
(Allergener: Melk, Nøtter – kan ikke bli laktosefri)
Pris: 165 NOK
Mandelbrûlée
Mandelganache, rabarbrasorbet og syltet rabarbra.
Fyldig og nøtteaktig med syrlige kontraster fra sorbet og sylt
(Allergener: Nøtter, Egg, Sulfitter – kan ikke bli eggfri).
Pris: 155 NOK
_____________________________________________________________________________________________________________
Velkommen til en smakfull reise gjennom vår utsøkte meny. Vi inviterer deg til å nyte våre håndplukkede delikatesser og kulinariske mesterverk, nøye tilberedt for din gastronomiske nytelse.
Vi gleder oss til å servere deg med lidenskap og hengivenhet.
Allergener:
M-Melk/Laktose, G-Gluten, S-Skalldyr, E-Egg, P-Peanøtter, SO-Soya, F-Fisk, C-Selleri, Se-Sennep, B-Bløtdyr, Sf-Sesamfrø, SU-Sulfitter, L-Lupin, Hv-Hvete, By Bygg, Sp-Spelt, Ha-Hasselnøtt, Va-Valnøtt, Pi-Pistasjenøtt, N-Nøtter, Ha-Havre, Ru-Rug, Em-Emmer, Ku-Kumelk