A la carte meny

2. september 2024

En smakfull reise

Serveres fra kl. 12:00 til kl. 20:30 (siste bestilling)

Lysebu har en lang og stolt historie som strekker seg tilbake til 1945, da stedet ble gitt som en gave fra Norge til Danmark som takk for deres humanitære hjelp under andre verdenskrig. Siden den gang har Lysebu vært et symbol på vennskapet mellom våre to nasjoner. Vi har alltid hatt en dyp respekt for de danske mattradisjonene, og dette gjenspeiles i vår A La Carte meny. Vi henter inspirasjon fra det danske kjøkkenet, samtidig som vi omfavner det beste av norske råvarer og kulinariske teknikker.

Delikate danske smørbrød

Utforske det autentiske med hjemmebakt dansk rugbrød.

________________________________________________________________________________

Kaldrøkt laks

Kaldrøkt laks med frisk dillmajones, kremet pepperrot, syltede sennepsfrø og sødmefulle rødbeter

(M-G-SU-SE-HV-E-)

Pris 185 NOK

OKSEtartar

Oksestartar toppet med en fløyelsmyk sennepskrem, syltet agurk, frisk gressløk, sprøstekt løk, peppery karse og en silkemyk eggeplomme.

(G-HV-SU-M)

Pris 185 NOK

Lysebu sild

Lysebu sild med luftig vispet Rørosrømme, syltede danske asier, aromatisk bokhvete-dillolje og frisk dill.

(G-HV-E-SE-SU)

165 NOK

urtestekt gulrot

Urtestekt gulrot med aromatisk estragonkrem, syltet gulrot, kremet dansk fetaost og delikat kjørvel.

(G-HV-E–SE-SU)

hovedretter

Dykk ned i vår hovedrettermeny og la deg forføre av eksklusivitet og kulinarisk mesterverk. Hver rett er et kunstverk skapt med lidenskap og grundighet, og hver bit lover en smakssymfoni som vil etterlate deg ønskende mer.

_____________________________________________________________________________

Kronhjortskanke

En raffinert rett som kombinerer det beste av norsk vilt og sesongens delikatesser. Kronhjortskanken er langsomt braisert for å bli mør og saftig, og serveres med en fløyelsmyk gresskarkrem, sprø pannestekt gresskar, rørte multer, og en rik viltsjy toppet med syltede sennepsfrø og aromatiske urter.

(M-SU)

Pris: 355 NOK

Pannestekt torsk

En sofistikert rett som balanserer havets delikate smaker med skogens rikdom. Pannestekt torsk serveres med smørstekt villsoppmiks, delikat skorsonerrot, sprø grønnkål, og en silkemyk kremet trøffelsaus som gir retten et løft av luksus.

(G-E-M-SE) 

Pris: 355 NOK 

Cæsarsalt – Kongelig smak

Den klassiske Cæsarsalaten med hint av det nordiske kjøkkenet. Marinert kylling møter Valdres’ skatt: Bufar-ost. En unik og velsmakende ost fra Valdres, med en fyldig og kremet konsistens som gir en ekstra dimensjon av smak til retten. Bacon og frisk romanosalat gir en herlig tekstur, mens Cæsardressingen binder hele retten sammen. Sprø krutonger tilfører en herlig crunch og tekstur. Velg å nyte den som den er, eller forsterk den med saftige kyllingbiter.

(M-G-E-SE-SU-HV-F)

Pris: 309 NOK med kylling/ 269 NOK uten kylling

elgburger

En gourmetburger som hedrer det norske kjøkkenet med saftig elgkjøtt, smaksrike ingredienser, og raffinerte detaljer. Elgburgeren serveres i hjemmelaget burgerbrød, toppet med kjerringklumpost, smørstekt villsopp, karamellisert løk, rørte multer og trøffelmajones. Ved siden av følger sprø søtpotetfries.

(M-G-E-SE-SU-HV-F) 

Pris: 395 NOK

Kantarellsuppe

En varmende og aromatisk kantarellsuppe som fanger essensen av høsten. Serveres med sprø potetkrutonger, knasende rotgrønnsakschips, en klatt rømme, og friske blader av skogsyre som gir en syrlig kontrast til den rike soppsmaken.

(M-SU) 

Pris: 290 NOK

krokett av kål

En kreativ og smakfull rett som kombinerer den delikate smaken av kålkroketter med høstens beste ingredienser. Serveres med pannestekt gresskar, en silkemyk gresskarkrem, sprø grønnkål, rørte multer, og en rik trøffelsjy.

Pris: 280 NOK

Søte avslutninger fra vår konditor

Forseggjorte nytelser fra vår konditor inviterer deg til å avslutte din gastronomiske reise med en symfoni av smaker og eleganse.

________________________________________________________________________________

Pære og sjokoladeterte 

En elegant og dekadent dessert som kombinerer den delikate sødmen fra pærer med den rike smaken av sjokolade. Denne terten er laget med en sprø bunn, fylt med en silkeaktig rom- og sjokoladeganache, toppet med skiver av modne pærer og mandelpraliné for en knasende tekstur.

(G-E_L_N) 

Pris: 179 NOK

Eple og brunost Mousse 

En luftig mousse laget av søte epler og karamellisert brunost, som balanseres perfekt med toner av vanilje og kanel. Denne desserten gir en varmende og delikat avslutning på måltidet.

(G-L-E) 

Pris: 159 NOK

Barnemeny

Pasta Bolognese

(M-G-HV)

Pris: 170 NOK

Pasta med tomatsaus og ost

(M-G)

Pris: 150 NOK

Kylling med pommes frittes

Pris: 180 NOK

Sprøbakt torsk med pommes frittes

(M-G-E)

Pris: 180 NOK

Dessert:

Vaniljeis med sjokoladesaus

(M-E)

Pris: 95 NOK

________________________________________________________________________________

Velkommen til en smakfull reise gjennom vår utsøkte meny. Vi inviterer deg til å nyte våre håndplukkede delikatesser og kulinariske mesterverk, nøye tilberedt for din gastronomiske nytelse.
Vi gleder oss til å servere deg med lidenskap og hengivenhet.

Allergener:

M-Melk/Laktose, G-Gluten, S-Skalldyr, E-Egg, P-Peanøtter, SO-Soya, F-Fisk, C-Selleri, Se-Sennep, B-Bløtdyr, Sf-Sesamfrø, SU-Sulfitter, L-Lupin, Hv-Hvete, By Bygg, Sp-Spelt, Ha-Hasselnøtt, Va-Valnøtt, Pi-Pistasjenøtt, N-Nøtter, Ha-Havre, Ru-Rug, Em-Emmer, Ku-Kumelk